Погода

Курс валют

Проект «Сталий розвиток місцевих громад через актуалізацію культурної спадщини»

Проект було реалізовано Благодійним Фондом Інтелектуальна перспектива за участі експертів Центру соціальних експертиз Інституту соціології НАНУ за фінансвої підтримки Європейського Союзу, в рамках Програми Східного Партнерства "Культура". 

Термін реалізації: листопад 2011 – березень 2015


Менеджер Проекту: Марина Садова

Проект був спрямований на посилення культурного сектору України та Білорусі шляхом актуалізації та розвитку культурної спадщини Поліського регіону.

Партнери:
- Державний науковий центр захисту культурної спадщини від техногенних катастроф (Україна),

- ГО «Фонд імені Льва Сапєгі» (Білорусія)

- Український центр культурних досліджень при Міністерстві культури України

За три роки реалізації Проект сприяв:

- посиленню міжрегіональних зв’язків України та Білорусі з метою актуалізації та розвитку культурної спадщини поліського регіону;

- залученню громадських, приватних організацій, владних структур, ЗМІ до управління культурними процесами та розвитку культурного сектора України та Білорусі;

- поширенню знання та культурних ініціатив стосовно культурної спадщини Полісся та покращенню доступу різних груп населення, зокрема, корінних мешканців Поліського регіону, до культури цього регіону.

Проект складався із таких основних компонентів:

І. Дослідження сучасного стану культури Поліського регіону: комплексне соціологічне дослідження; комплексні наукові етнографічні експедиції; комплексні археологічні дослідження.

ІІ. Залучення представників громадськості, третього сектору та влади до проблем у сфері культури Поліського регіону: міжнародні конференції, прес-конференції, громадські слухання, тренінги.

ІІІ. Популяризація культурної спадщини Поліського регіону: пересувні виставки, видання етнографічних матеріалів, видання та демонстрація фільму, видання туристичної брошури.

IV. Ремонт приміщень у м. Києві та м. Чорнобилі для подальшого створення постійно діючою виставки-експозиції культурної спадщини поліщуків, та створення фондосховищ із належними умовами зберігання предметів культурної спадщини.

Більше про результати проекту, матеріали проекту, а також численні фото можна побачити на сайті http://pr-center.org.ua/eu/