Погода

Курс валют

Ресурсний центр ГУРТ

Дослідження проблеми вірусних гепатитів в Україні на замовлення ВООЗ

Замовник: Міжнародна організація охорони здоров*я

Термін виконання: червень – серпень 2013року

Виконується експертами Благодійного фонду "Інтелектуальна перспектива"

ВООЗ визнає нагальну необхідність у вирішенні проблеми вірусних гепатитів в Україні. Ціллю дослідження в цілому буде – генерувати звітні дані та інформацію по вірусних гепатитах в Україні, досліджуючи можливості і проблеми, і, отже, найбільш поширені потреби у зв'язку з хворобою як на індивідуальному, так і системному рівнях.

Оцінка ситуації буде використовуватися політиками, фахівцями охорони здоров'я, неурядовими організаціями та всіма зацікавленими сторонами, які можуть бути зацікавлені у вирішенні проблем з вірусними гепатитами, а також широкою громадськістю.

Мета проекту – зібрати комплексні дані та повну інформацію щодо вірусних гепатитів в Україні, досліджуючи можливості та проблеми, і як результат найбільш нагальні проблеми з точки зору захворювання як на індивідуальному, так і системному рівнях.

Завдання проекту

a. Огляд існуючих звітів СЕС та МОЗ, протоколів та інших документів, які пов’язані з нещодавно прийнятою Національною Програмою по боротьбі з гепатитами 

b. Огляд законів, політики та програмних документів, що мають відношення до епідеміології вірусних гепатитів в Україні

с. Огляд існуючих звітів, протоколів і документів пов'язаних з відповідними зацікавленими сторонами (стейкхолдерами) та аналіз їх функцій, відповідальності, компетентності, рівню впливу, мотивації, доступних ресурсів і т.д.

d. Огляд документів щодо профілю, структури та потреб цільових груп, включаючи огляд даних епідеміологічних оглядів