Погода

Курс валют

Ресурсний центр ГУРТ

Проект "Моніторинг процесу адаптації державної служби України до стандартів ЄС у сфері аналізу та розроюки політики"

За фінансової підтримки Європейського Союзу

Проект виконується Благодійним фондом Інтелектуальна перспектива

Термін реалізації: грудень 2010 – грудень 2012 року

Менеджер проекту:
Гульбаршин  Чепурко

Загальною метою проекту є сприяння досягненню більш прозорого та ефективного державного управління, функціонування на базі принципів орієнтованих на ЄС.

Проект складається з трьох послідовних компонентів з такими специфічними цілями:

· Моніторинг ефективності діяльності центральних органів виконавчої влади (українських державних службовців, які були учасниками груп аналізу політики та розробниками політичних рішень) на відповідність їх дій стандартів ЄС у сфері аналізу та розробки політики;

· Створення та впровадження відповідних навчальних модулів державним службовцям задля підтримки їхньої ролі та функцій в нинішньому державному обслуговуванні в Україні, на шляху до більш професійної, сучасної та ефективної державної служби;

· Ознайомлення українських державних службовців з результатами проведеного моніторингу, загальним досвідом і моделями щодо розробки та аналізу політики, а також найкращими практиками західної системи державного управління щодо проведення публічних обговорень.

Окремі завдання і заходи діяльності проекту на другий рік включають:

1. Розробку інформаційних та інших матеріалів з розробки та аналізу політики відповідно до стандартів ЄС. Матеріали (брошури, буклети) будуть поширені серед державних службовців таким чином, що інші групи населення зможуть також ними користуватися під час проведення публічних консультацій.

2. Розробку та видання публікації - збірки матеріалів з адаптації державної служби України до стандартів Європейського союзу в сфері аналізу та розробки політики.

3. Проведення конференції за результатами діяльності проекту (презентація).

4. Організація та проведення оцінювання ефективності проекту за два роки - 2011 і 2012 року.

5. Проведення фінансового аудиту за 2012 рік.

6. Підготовка фінального звіту.