Погода

Курс валют

Ресурсний центр ГУРТ

“Розвиток спроможності лідерів громад у сфері інформаційних проектів по імунізації (пілотний проект)”

Проект виконується за підтримки ЮНІСЕФ в партнерстві з Центром соціальних експертиз ІС НАНУ. 

Терміни реалізації Проекту: 7 жовтня 2009 – 7 лютого 2010

Проект релізується в м. Києві за участі лідерів громад зі Львівської, Одеської та Донецької області.

Ціль проекту:

Підвищення обізнаності щодо інфекційних захворювань та імунізації груп, які мають вплив на ставлення батьків щодо імунізації, зокрема у Київській, Львівській, Донецькій та Одеській областях.

Завдання проекту:

Підвищити поінформованість та збільшити спроможність груп, які мають значний вплив на  ставлення батьків щодо імунізації, щодо роботи з темами захисту від інфекційних захворювань та імунізації, зокрема у  Київській, Львівській, Донецькій та Одеській областях шляхом проведення тренінгів та круглого столу. 

Очікуються такі результати:

1. Тренери та спеціалісти пренатальних сімейних центрів з 4 областей візьмуть участь у 1 тренінгу (1,5 дня), присвячений підвищенню рівня обізнаності та засвоєнню базових знань у сфері імунізації та захисту населення від інфекційних захворювань. Тренінг буде проведений у м. Києві.

2. Соціальні працівники та представники груп і об’єднань батьків дітей з хронічними чи іншими серйозними захворюваннями, молодіжні та жіночі неурядових організацій та НУО, що працюють у сфері громадського та жіночого здоров’я з 4 областей візьмуть участь 1 тренінгу (1,5 дня), присвячений підвищенню рівня обізнаності та засвоєнню базових знань у сфері імунізації та захисту населення від інфекційних захворювань. На заходи планується запросити представників центрів соціальної і психологічної реабілітації, батьківських об’єднань та громадських організацій батьків дітей, які живуть з ВІЛ, захворюваннями печінки та муковісцидозом. Тренінг буде проведений у м. Києві.

3. Для релігійних лідерів та активістів буде організований круглий стіл з питань імунізації та захисту населення від інфекційних захворювань. Метою цього заходу є поширення існуючої науково обґрунтованої інформації про вакцинацію, її переваги і недоліки. Крім того, планується почути думки релігійних лідерів і активістів з цієї проблематики. Круглий стіл буде проведений у м. Києві.

4. Експерти (спеціаліст з комунікацій, спеціаліст з проведення інформаційних кампаній, епідеміолог та інфекціоніст) будуть залучені до розробки навчальних матеріалів з питань захисту від інфекційних захворювань та вакцинації з тим, щоб покращити спроможність цільових груп поширювати серед батьків і молоді більш якісну інформацію та послуги стосовно імунізації та захисту від інфекційних захворювань.

5. Друковані матеріали для батьків (листівки про імунізацію, бюлетені про хвороби, яких можна запобігти шляхом щеплення, плакат та інформаційно-освітнім фільмом) будуть протестовані на 4 фокус-групах.