Погода

Курс валют

Ресурсний центр ГУРТ

Проведення кампанії по підвищенню знань з «найкращих практик» серед школярів Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Херсонської, Сумської, Чернігівської, Одеської областей та АР Крим

Терміни реалізації Проекту: 4 червня – 15 вересня 2007 року

Цілі Проекту: 

  • Підвищення обізнаності дітей методам профілактики пташиного грипу;
  • Забезпечення дітей існуючою інформацією з питань запобігання пташиному грипу (включаючи розповсюдження інформаційних матеріалів з питань запобігання пташиному грипу, розповсюдження постерів, радіо-повідомлень).
  • Визначення «Найкращих практик» протидій пташиному грипу та нагородження їх переможців.

Ціль1.  

Провести презентацію результатів конкурсу для районних та обласних ЗМІ. Тісно співпрацювати зі ЗМІ з метою забезпечення медіа-підтримки на місцевому рівні.

Підготувати та випустити в ефір радіо повідомлення, інтерв’ю щодо запобігання пташиного грипу в усіх можливих селах. 

Ціль 2.

Провести діяльність з підвищення знань, включаючи інформаційні зустрічі на сільському та районному рівнях для дітей з метою надання інформації щодо запобігання пташиного грипу та щодо конкурсу з «Найкращих практик». Співпрацювати з екологічними дитячими центрами та шкільними таборами відпочинку, санаторіями, профілакторіями, які мають доступ до дітей під час літніх канікул.

Ціль 3.

Зібрати та узагальнити інформацію щодо творчості дітей (картини, відео та медіа-звіти). Зібрані матеріали використати на республіканській виставці під час нагородження учасників.

25 вересня 2007 року відбулася церемонія нагородження переможців та вручення відзнак національного конкурсу «кращих практик» із попередження пташиного грипу серед дітей, оголошеного за ініціативою Представництва ЮНІСЕФ в Україні. Учасниками національного конкурсу були команди переможців серед школярів Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Одеської, Сумської, Чернігівської, Херсонської областей та АР Крим. 

Журі у складі 

Жебровського Б.М. (Перший заступник Міністра освіти і науки України) 

Бережнова С.П. (Перший заступник Міністра охорони здоров’я України) 

Толстоухової С.В. (Заступник Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту) 

Джеремі Хартлі (Представник Дитячого Фонду Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ) в Україні) назвало переможців конкурсу: 

1 місце – команда учнівського колективу  Херсонського обласного Центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді; 

2 місце – команда клубу любителів природи «Білий Лебідь» Лебединського районного будинку дитячої та юнацької творчості Сумської області; 

3 місце – команда Степногірської загальноосвітньої школи Василівського району Запорізької  області 

Призи переможцям вручала Ані Лорак, проводив церемонію нагородження Ігор Слісаренко. 

У заході взяли  участь: 

Джеремі Хартлі, Представник Дитячого Фонду Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ) в Україні; 

Жебровський Борис Михайлович, Перший заступник Міністра освіти та науки України; 

Бережнов Сергій Петрович, Перший заступник Міністра охорони здоров’я України, Головний державний санітарний лікар України 

Проблема пташиного грипу є потенційним ризиком для жителів України. Однією з груп ризику в Україні  є діти, що показує загальносвітова практика захворювання людей на пташиний грип. 

В Україні зафіксовані випадки захворювання птахів, що викликала як значний суспільний резонанс і призвело до різних форм та методів реагування на потенційну загрозу пташиного грипу. Однією із таких форм реагування було проведення масованої інформаційної кампанії, в тому числі і серед школярів загальноосвітніх шкіл.

Як частина інформаційної кампанії в Україні було оголошено конкурс на кращі практики серед дітей шкільного віку в 9 областях, а саме: Чернігівській, Сумській, Одеській, Миколаївській, Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та АР Крим. Згідно наказу Міністерства освіти та науки конкурс з найкращих практик був проведений в 9 областях з квітня по вересень 2007 р.

Конкурс відбувався у три етапи: на районних, обласних та національному рівнях. Переможці в кожній області запрошені до Києва з метою участі у церемонії нагородження.